Title Image

ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОРОНА ВИРУС

Начало  /  ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОРОНА ВИРУС

Ръководството на УМБАЛ “Каспела” уведомява своите пациенти, че са предприети всички необходими мерки за недопускане на разпространение на коронавирус в лечебното заведение и спазва стриктно инструкциите, подавани от Областния щаб за борба с епидемията от Covid-19.

В УМБАЛ “Каспела” е разкрито отделение за диагностика и лечение на пациенти с корона вирус. Създаден е и спешен кабинет за пациенти, които имат съмнение за симптоми причинени от вируса.

Всички амбулаторни пациенти за образни изследвания на бял дроб /рентгенова снимка и скенер/ ще бъдат изследвани от понеделник до петък от 15:00 до 16:00ч.

———————————————————————————————

Лабораторията на УМБАЛ “Каспела” е посочена от Министерство на здравеопазването като акредитирана за диагностика на корона вирус /COVID-19/. Провеждат се:

PCR тестове за откриване на активнo заболяване (вирусно размножаване) – цена 70лв. Пробовземането за PCR за коронавирус Covid-19 се извършва без предварително записан час  от понеделник до петък от 08.00 ч до 13.00 ч. на специално обособено място на  паркинга пред болницата: ул.“София“ №64. Резултатът излиза до края на работния ден или най-късно до 24-я час и е достъпен на хартия/ както на английски, така  и на български език/ – регистратура №3

Бърз назален антигенен тест – 30лв. Пробовземане за бърз антигенен тест за Covid-19  се извършва без предварително записан час  от понеделник до петък от 08.00 ч до 13.00 ч. на специално обособено място на  паркинга пред болницата. Резултатът излиза до 1 час и е достъпен на хартия /както на английски, така и на български език/ – на регистратура №3

CLIA имунологични тестове за откриване на IgM и SARS-CoV-2 S-RBD IgG  антитела.  Цена на теста IgM – 25лв и IgG – 25лв Този тест е подходящ за установяване на имунитет срещу коронавирус за ваксинирани и преболедували пациенти.

Бърз тест за Covid-19 за антитела IgM/IgG – 50лв