Title Image

ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОРОНА ВИРУС

Начало  /  ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОРОНА ВИРУС

Ръководството на УМБАЛ “Каспела” уведомява своите пациенти, че са предприети всички необходими мерки за недопускане на разпространение на коронавирус в лечебното заведение и спазва стриктно инструкциите, подавани от Областния щаб за борба с епидемията от Covid-19.

В УМБАЛ “Каспела” е разкрито отделение за диагностика и лечение на пациенти с корона вирус. Създаден е и денонощен спешен кабинет за пациенти, които имат съмнение за симптоми причинени от вируса.

Всички амбулаторни пациенти за образни изследвания на бял дроб /рентгенова снимка и скенер/ ще бъдат изследвани от понеделник до петък от 11:00 до 12:00ч и от 15:00 до 16:00ч.

Молим да се запознаете с представената листовка за предпазване от коронавируса за пациенти и посетители на лечебното заведение.

Препоръчително е влизащите в болницата да са с предпазни лицеви маски и да ползват поставения дезинфектант за ръце на входовете на блоковете на лечебното заведение.

Лабораторията на УМБАЛ “Каспела” е посочена от Министерство на здравеопазването като акредитирана за диагностика на корона вирус /COVID-19/. Провеждат се:

PCR тестове за откриване на активнo заболяване (вирусно размножаване) – цена 100лв

Бърз назален антигенен тест – 40лв

CLIA имунологични тестове за откриване на IgM и SARS-CoV-2 S-RBD IgG  антитела.  Цена на теста IgM – 25лв и IgG – 25лв Този тест е подходящ за установяване на имунитет срещу коронавирус за ваксинирани и преболедували пациенти.

Бърз тест за Covid-19 за антитела IgM/IgG – 50лв

Лаборатория за провеждане на PCR изследвания за Covid-19

След заплащане на регистратура блок № 3 за изследването се извършва пробонабиране – вземане на биологичен материал / носен и гърлен секрет/ от 9.00 ч до 12.00 ч. Готовите резултати се получават на следващия ден от 12.00 ч до 13.00 ч в блок № 3, кабинет № 107 на болницата.

При взет материал за изследване в петък, готов резултат се получава същия ден от 18.00 ч до 19.00 ч от блок № 3,  кабинет № 107 на болницата.

Документ с резултати от PCR теста се издава по желание на английски език.