Регистратура 032 645 997

Ушно-носни и гърлени болести

блок 1, ет. 3 | тел.: 032 645 997, вътр. 411, за прегледи вътр. 102

Информация

 

Създаването на болница „Каспела” започва с разкриването на отделение „Ушно-носни и гърлени болести” от 2000 година като център с леглова база, впоследствие като специализирана болница, разширена в многопрофилна болница. Структурата по УНГ болести се развива непрекъснато с привличане на ерудирани специалисти и млади колеги. Целият ни екип от специалисти са участвали във всички необходими ендоскопски   курсове за издаване на сертификат към медицински университети в страната и чужбина и притежават най-високото III ниво на компетентност за извършваните процедури. Част от лекарите са провели дългосрочно индивидуално обучение в Западна Европа.

Специализацията на персонала е в областта на хирургията на мезофаринкса, на носа и на параназалните синуси, както и в областта на микроларингохирургията.

Клиниката по УНГ болести се оформя като водещ център за  оперативно лечение на рак на ларинкса.

Клиниката разполага с модерна апаратура за микрориноскопия и микросинусоскопия и хирургия, апаратура за микроларингохирургия и микроотохирургия.
От 2007 г. работи със съвременен ултразвуков скалпел за безкръвни операции на сливици и нос.

Извършва освидетелстване на глухота и отопротезиране през специализирана ЛКК комисия.

Специалисти от клиниката са членове на най-престижните европейски УНГ сдружения и ежегодно посещават европейски и световни конгреси.

Чуждестранни и български студенти, както и стажант-лекари, провеждат ежедневно обучение върху богатата палитра от заболявания и усвояват коректните диагностични и терапевтични подходи.

Лекари

Доц. д-р Илиан Дойков д.м.

Д-р Мохамед Диба

д-р Сафет Кулов

Проф. д-р Илия Йовчев, д.м.

Д-р Махмуд Крема

Д-р Фани Филипова-Камишева

Проф. д-р Диляна Вичева, д.м.

Д-р Рангел Димитров

д-р Стефан Консулов

д-р Димитър Пазарджиклиев, д.м.

Д-р Иван Яков